Kredittkort

Sikker netthandel med kredittkort

Å handle sikkert med kredittkort er viktig når du skal handle på nett. Kredittkort er den beste betalingsløsningen når du skal kjøpe noe på nett. Vi i Kredittkortguide vil her presentere noen tips for å drive sikker netthandel med kredittkort.

Les vilkår og betingelser på nettbutikken

Når du skal handle på nett er det alltid viktig at du lekser vilkår og betingelser fra nettbutikken du skal handle fra. Enten du bestiller et abonnement eller kjøper en vare, så er vilkårene alltid noe du bør se på. Om du har godtatt vilkårene vil du tvilsomt få tilbake pengene, selv om du har brukt kredittkort. Uansett må man huske på at man har 30 dagers angrefrist når man handler på internett.

Pass på at nettsiden har sikker betaling

En måte du kan se at nettsiden har sikker betaling, er at du ser på hengelåssymbolet. Dette er et tegn på at nettsiden har sikker betaling, og det er dermed en tryggere side. Når nettsiden har hengelåssymbol betyr det at informasjonen som blir sendt er kryptert.

Norsk kjøpslov gjelder kun i norske nettbutikker

Om du bestiller en vare fra for eksempel Ebay.com, så gjelder ikke norsk kjøpslov. Du bør dermed være obs på dette når du bestiller en vare med ditt kredittkort. Om varen du bestiller er verdsatt til over 200 kroner vil du måtte både moms og toll.

Ta vare på kvitteringen

Det er viktig at du tar vare på kvitteringen når du har foretatt ett kjøp med ditt kredittkort på nett. Du bør kontrollere kvitteringen når du får faktura i posten, slik at alt stemmer. Om ikke alt stemmer er det viktig at du tar kontakt med nettbutikken så raskt som mulig.

Har du noen tips til sikker netthandel med kredittkort? Del dem i kommentarfeltet.

2 thoughts on “Sikker netthandel med kredittkort

  1. Er det sikrest å betale med kredittkort når man handler på nett? Skjønner ikke helt hvorfor det er sikrere med et debetkort enn et kredittkort. Kan noen forklare meg det?

    1. Det er ikke sikrere med et debetkort. Grunnen til at det er sikrere med et kredittkort er fordi da betaler man jo ikke før i ettertid. Med et debetkort blir pengen trukket der og da, og da sier det seg jo selv at det er bedre å betale med kredittkort (Siden man da betaler en god stund etterpå)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top