Kredittkort

Pass på ditt kredittkort under OL!

Mange nordmenn drar til London under de Olympiske Lekene i sommer, og da bør man være ekstra på vakt. Det foregår mye tjuverier under slike store arrangementer, og da bør du passe på at ditt kredittkort er i lommene hele tiden. Det kan være lurt å ha en plass man alltid oppbevarer kredittkortet, slik at man unngår at det blir stjålet. London har egentlig et rykte på seg for å være en relativt trygg by, men under store arrangementer kryr det av lommetyver.

For at ditt kredittkort ikke skal bli stjålet bør du unngå å vise det fram til for mange, og det bør være skjult. Husk alltid på å skjule pinkoden når du bruker kredittkort til å betale med under OL. En annen ide kan være å kle seg som de fleste andre i OL-byen, og man bør helst ikke gå i dress. Da øker sjansen for at kredittkortet blir sjålet fra deg.

Noen kredittkort har gebyr når du tar ut i minibank, og det er noe du bør huske, slik at du ikke tar ut penger for ofte. Man bør også være på vakt, slik at ingen får med seg koden når man tar ut penger med kredittkort i minibanken. Pass også på at det ikke er montert noe slags skimmingutstyr når du tar ut pengene. Når du betaler med kredittkortet må du alltid skjule pin-koden. Det er en huskeregel du bør felge, enten om du betaler med kredittkortet eller debetkortet ditt.

Det er heller ikke nødvendig å ha med ditt kredittkort overalt hvor du skal under de Olympiske Leker. Om hotellet du overnatter på har en boks for å oppbevare penger, så kan det være like greit å ha det liggende der. Å ta med kontanter gjør ihvertfall at du ikke blir frasjålet kredittkortet. Du bør alltid ha nødnummeret lagret på mobilen, og gjerne oppskrevet også på en papirlapp. For om uhellet skulle være ute, så bør du ringe med en eneste gang.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top