Fordeler med kredittkort

Det er mange fordeler med kredittkort, utenom det åpenbare som er at du kan bruke penger du ikke har disponibelt på egen konto. Hvilke funksjoner og fordeler som kommer med kredittkort varierer noe mellom forskjellige banker, og du må selv finne ut hva som er det beste kredittkortet for deg og din bruk. I denne artikkelen vil du se noen av de mange fordelene med kredittkort som du kanskje ikke allerede var klar over.

Oversikt

Ved bruk av kredittkort får du ettersendt en faktura som viser alle transaksjoner som er foretatt hver måned. Når du går gjennom fakturaen kan du enkelt se om kortet ditt er blitt brukt av andre en deg selv, og dermed vil det være lett å oppdage svindel og uautorisert bruk. Du kan også ha flere kredittkort som du bruker til forskjellige ting. Et vanlig oppsett er  å ha et til bensin og bilutgifter, et til mat og et til andre innkjøp.

Bruk av kredittkort under netthandel

Å bruke kredittkort er den tryggeste måten å handle på nett. I henhold til kjøpsloven §8 kan du klage til kredittkortselskapet om selgeren ikke leverer varen eller tjenesten du har kjøpt. Dermed får du en ekstra trygghet når du handler på nett, og du trenger ikke være redd for å miste penger om selger ikke leverer. Dette medfører at det er trygt å bruke kredittkort når du handler på nett.

Rabatter med kredittkort

Mange kredittkortselskaper tilbyr rabatter på spesifikke varegrupper, f.eks på flybilletter, bensin, klær og optikk. Om du handler mye innenfor flere av disse kategoriene kan det være lurt å ha flere kort, så du kan utnytte rabattene maksimalt. Flexi Visa er et eksempel på et kredittkort som gir deg rabatter.

Som du ser er det mange fordeler med å bruke kredittkort i det daglige. Det viktige for deg som forbruker er å finne ut hvilke fordeler som er viktig for deg og din økonomi, og å velge kredittkort ut fra dette. Vi i Kredittkortguide.com hjelper deg gjerne med råd og tips til kredittkort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top