Kredittkort

Klippe kredittkortet i to?

I noen tilfeller så kan folk pådra seg mye gjeld, og det kan være lurt å klippe kredittkortet i to, eller rett og slett la være å bruke kredittkortet.

For mange kan gjeldsproblemet bli så stort at en ikke ser en annen utvei. Har du eller noen du kjenner pådratt seg mye kredittkortgjeld, så kan det faktisk være smart å refinansiere gjelden i et forbrukslån. Har du gjeld fra flere kredittkort, så vil du kunne få bedre betingelser av å samle det i ett lån.

Det finnes nok av eksempler der gjeldsmarerittet har blitt et faktum.

Det finnes en rekke aktører som tilbyr refinansiering av kredittkortgjeld i Norge. Tar du kontakt med en av disse, så vil de kunne være behjelpelig med å samle kredittkortgjelden.

Når du klipper kredittkortet i to, så er det viktig at du melder fra til utstederen av kredittkortet. Dette vil da kunne være selskaper som Bank Norwegian, Entercard eller rett og slett din lokale sparebank. Mange har kredittkort gjennom den lokale sparebank, og da kun ta kontakt per e-post eller ringe i deres åpningstid. Ellers kan du finne kontaktopplysninger på nettsidene til utstederen.

Nytt regelverk fra sommeren 2019

Har du ubrukte kredittkort, så kan nytt regelverk påvirke den totale lånerammen din. Fra sommeren 2019, så vil ubrukte kredittkort regnes som gjeld. Har du ubrukte kredittkort liggende kan dette bety at banken tilbyr deg mindre i lån. Dette kan altså være en grunn til å klippe kredittkortet i to, dersom det ikke er i bruk. Eventuelt kan du be banken eller utstederen av kortet om å redusere lånerammen du har. Ofte har man for eksempel 50 000 i kredittramme. Reduserer du denne til 10 000 kroner, så har det ikke så mye å si for lånerammen med banken din.

Kredittkort kan være fornuftig ved riktig bruk

Bruker du kredittkortet fornuftig, så finnes det flere grunner til å ha ett kredittkort. Noen kredittkort lar deg opparbeide bonus når du gjennomfører kjøp. Et slikt eksempel er Trumf Visa som gir deg bonus når du kjøper dagligvarer. Ett annet er Bank Norwegian sitt kredittkort som gir cashpoint/bonus på flybilletter hos Norwegian.

Les mer om kredittkort med bonus her

En annen grunn til å bruke kredittkort er når du reiser på ferie til utlandet. Da kan kredittkort være en ekstra sikkerhet, og du øker sjansen for å få tilbake penger ved svindel.

Les også: Kredittkortsvindel i banker og terminaler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top