Kredittkort

Kredittkort på Island

Island har vært og er et populært reisemål for folk fra hele verden, og reiser du hit er det fullt mulig å betale med både debet – og kredittkort. Enten du har et Mastercard eller Visa-kort, så får du betalt med begge deler på Island.

Du kan bruke kredittkort og debetkort til å betale på hoteller, butikker, banker, bilutleie, restauranter, drosjer, flybilletter og mye mer. Islandske kroner kan ikke veksles utenfor Island, så skal du gjøre dette må det gjøres når du er på øya.

Mastercard er agent for Diners Club og JCB på Island. Bruken og godkjennelsen av Maestro, Electron og EDC debetkort er på fremmarsj på Island.

Reiser du til Island, så kan du jo vurdere å velge et kredittkort som du får bonus på kjøp. Les mer om kredittkort med bonus her.

Det finnes en rekke kredittkort å velge blant dersom du bor på Island. Av kredittkort vi kan nevne er for eksempel: Gull kort, Silfur kort (sølv) og Almennt.

Det er sjeldent man hører om svindel på Island, men her som alle andre plasser kan du bli utsatt for det. Bruker du kredittkortet ditt på reisen, så vil du få dekket dette av utstederen av kredittkortet, med mindre du har opptrådt uaktsomt. Å opptre uaktsomt kan for eksempel være at du oppbevarte PIN-koden sammen med kredittkortet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top