Kredittkort

Handel på internett med kredittkort: en mindre revolusjon

I dag er det nærmest en inkarnert del av hverdagens innkjøp for de fleste mennesker. Å bruke disse foregår på internett og betales med et kredittkort. Det er et meget interessant fenomen å observere hvordan denne metoden har blitt tatt til seg av forbrukerne.

 

Kredittkort har i bunn og grunn altså vært en grobunn for internetthandelens opptåen og eksistens. Uten kredittkort ville det kun være elektroniske kontoer såsom PayPal osv., som gjorde det mulig å betale for sine varer via internett. Etter denne konstateringen kan man utdype svarene på de typiske spørsmål, som stilles i forbindelse med internetthandel og kredittkort. Det dreier seg f. eks. om sikkerhet og brukbarhet.

Hvor enkelt er e-handel med kredittkort å finne ut av?

E-handel med kredittkort er overraskende lett å finne ut av – både for nybegynnere og avanserende PC-brukere. Som de fleste nok vet, foregår de fleste innkjøp via nettbutikker slik at kunden først klikker rundt på siden og tilføyer de varene, som han/hun ønsker til en elektronisk varekurv. Når man er ferdig med å handle trykker man på ikonet ”Til kassen”, hvor man deretter får en oversikt over varene i kurven, innen man til sist blir sendt videre til betalingsdelen. I denne delen bes kunden så velge hvilket kort, som han/hun ønsker å betale med, hvoretter man taster inn opplysninger på sitt kort slik som kortnummer, utløpsdato og sikkerhetssifre. Heretter er ordren gjennomført. Disse få og lette skritt er det eneste, det kreves for å gjennomføre en netthandel, noe som også forklarer hvorfor så mange benytter dette.

Er sikkerheten i orden?

Sikkerheten er hos de fleste sider i orden. De mest fortrolige opplysninger som du utleverer er dine kortopplysninger, og det er disse du skal sikre deg mot, at en evt. hacker ikke kan få fingrene i. Den første tommelfingerregel er å kikke etter om det dukker en sikkerhetslås opp i din browser når du går inn på siden. I denne forbindelsen kan du også se etter om teksten i adressefeltet begynner med HTTPS i stedet for HTTP, som den vanligvis gjør. Disse to faktorene betyr at siden er sikker, da den i så fall er kryptert gjennom en såkalt SSL-protokoll. Dette skyldes at når du sender dine fortrolige opplysninger til nettbutikken, så blir disse kryptert og sløret, så en evt. ubuden gjest ikke vil kunne bruke de opplysningene, som denne får hacket seg til, til noe som helst. Som en liten bonusinfo kan du trykke på hengelåsen (såfremt du altså er på en sikker side!) og dermed se hvilket firma/leverandør av sikkerhet som garanterer for nettbutikkens gyldighet og fortrolighet.

Kikk derfor alltid etter disse indikatorene, når du handler på nettet. Er de begge til stede, kan du trygt og rolig handle løs på den pågjeldende siden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top