Kredittkort

Det eneste du behøver å ha med på ferie, er pass og kredittkort

Når du reiser ut i verden på ferie, så behøver du reelt sett kun å ha pass og kredittkort med deg, så du kan klare deg. Og kanskje behøver du ikke ditt pass engang. Hvis du reiser med fly, skal du ha pass med. Reiser du i egen bil til og fra EU-land, er det ikke lengre grensekontroll innenfor EU. Med ditt kredittkort, så kan du klare deg. Langt de fleste kredittkort virker utenfor landets grenser, kanskje også gebyrfritt. Kan gå i minus, hvis du syns det er nødvendig. Du kan i tillegg betale med kort overalt, også i mindre land, hvor utviklingen har hengt etter i forhold til de raskest utviklede land.

Utviklingen i bankverdenen

Man opplever alle steder at det blir skåret ned i den finansielle sektor. Det er delvis fordi det er finanskrise, som gjør at mange pengeinstitutter er pressede av at folk holder på pengene og renten har blitt så lav, at det er vanskelig å tjene penger. Men en annen faktor er også den teknologiske utviklingen som gjør at alle etterhvert kan klare alle banksituasjoner foran egen PC i hjemmet. Det kan dreie seg om alt fra å flytte penger mellom konti, til å gi samtykke til at banken kan innhente opplysninger fra lønnsedler og skatt, til å lage faste overførsler og betale regninger. Det betyr at den alminnelige gammeldagse kasseekspedisjon, nærmest ikke eksisterer lengere og er med til at pengeinstitutter kan skjære i antall medarbeidere og spare penger.

Kredittkortets muligheter og begrensninger

Kredittkortets tilstedeværelse har gjort mange prosesser lettere enn de har vært tidligere. Det er ingen tvil om at det er mye lettere å bare kunne gå rundt med et kredittkort i stedet for kontanter og bli frastjålet og kanskje være i tvil om man har penger nok på seg. Der hvor kredittkort har sin ulempe er hos de som ikke kan styre bruken av kortet. Når man bruker kredittkort opplever man ikke å ha pengene i hånden og få fornemmelsen av hvor mye penger man flytter rundt på. Det er bare noen tall, som enten vokser eller blir mindre på en konto og man får ikke det samme forholdet til pengene. Det ender i verste situasjon med et overforbruk. For noen er det viktig å ha pengene fysisk i hånden og oppleve den reelle verdien, hvis man kan si det slik, av de pengene man anvender

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top