Kredittkort

Gode tips til kredittkort rundt sikkerhet og bruk

Kredittkortet kan bli din gode venn om du følger noen forhåndsregler ved bruk og passer på sikkerheten rundt kredittkortet ditt. Det er ingenting som er verre enn å bli frastjålet kredittkortet og å sitte igjen med mange tusen kroner som du må betale fordi noen andre har misbrukt kortet ditt. Melder du fra tidlig og har fulgt retningslinjene for bruk av kortet slipper du heldigvis unna med en egenandel isteden, men pass på.

Forhåndsregler for sikker bruk av kredittkort:

Pass på kredittkortet som om det var bankkortet ditt, eller gjerne som noe mer dyrbart. For et kredittkort er tilgang på penger som ikke er dine, men som du må betale tilbake ved neste forfall. De forhåndsregler som gjelder for kredittkortet ditt er de samme som for et bankkort. Pass på å ikke avsløre koden din til noen, ikke engang de som jobber hos kredittkortselskapet ditt. Makuler brevet som kom med koden på seg så snart du har memorert koden. Er du dårlig på å huske koder så kan det også være at du kan få tilgang på den ved å bruke Bank ID brikken din til å logge deg inn hos kredittkortets hjemmeside eller via banken din dersom du har kredittkortet via banken

Du må aldri legge  kortet åpent fremme slik at andre kan notere seg informasjonen som står på det. For med netthandelen som vi har tilgang på i dag så kan hvem som helst som har kortnummer, navn, utløpsdato og sikkerhetskoden bakpå kortet bestille varer til en annen adresse enn din folkeregistrerte. Dermed vil du sitte igjen med regningen og ingen varer. For å unngå dette har flere kredittkort gått sammen om å kreve Bank ID innlogging ved bruk av kredittkortet på flerer større nettbutikker og andre som driver med netthandel, det gjør det litt vanskeligere for svindlerne å bruke kortet ditt uten ditt samtykke.

Gode tips til bruksområder av ditt kredittkort:

Bruksområder der du har nytte av er det flere av. Du kan få drivstoffrabatter på bensinstasjonene, sjekk om ditt kort gir dette på din bensinstasjon. Reiseforsikring ved kjøp av mer enn 50% av reisen med kredittkortet. Ekstra gode tilbud på ferier, hoteller og andre overnattingssteder. Hør med kredittkortutstederen din om de har tilbud dit du skal. Cashback ved handling i bestemte kjeder og butikker, bør du handle i den faste butikken eller nabobutikken? Sjekke med ditt kredittkort hvor de eventuelt gir cashback, altså penger tilbake på det du handler.

Sørg for å følge tipsene her så unngår du å bli svindlet og får utnyttet fordelene med ditt kredittkort. En artikkel vi kan anbefale om du vil lese mer om sikkerhetstips ved bruk av kredittkort er denne:

Klikk her for å lese om sikkerhetstips ved bruk av kredittort

One thought on “Gode tips til kredittkort rundt sikkerhet og bruk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top