Kredittkort

De 10 beste kredittkortene i 2021

Er du på utkikk etter et nytt kredittkort i 2021? Vi har sammenlignet de beste kredittkortene på det norske markedet slik at valget skal bli enklere for deg. Enten du er på utkikk etter drivstoffrabatt, bonus. lav effektiv rente eller andre fordeler, så vil du finne et kort som passer for deg i denne testen.

Beste kredittkort for bensin – og dieselrabatt

Det er to kredittkort som skiller seg ut dersom du er på utkikk etter bensin – eller dieselrabatt. Dette er 365Direkte Mastercard og Santander Flexi Visa.

1. 365Direkte Mastercard

Dette er et kredittkort som kan gi deg inntil 92 øre rabatt per liter fylte drivstoff. Dette gjelder for deg som fyller på Esso bensinstasjoner. 365Direkte fungerer ved at du får 3,65 % cashback på Esso-stasjoner og 2 % på alle andre bensinstasjonskjeder. I tillegg til dette får du 34 øre ekstra rabatt per liter på Esso-stasjoner.

365Direkte driftes av Danske Bank hvor du enkelt kan logge inn i nettbanken og sjekke saldo, bestille nytt kort, betale regninger, overføre penger eller kontrollere transaksjoner. Brukergrensesnittet til 365Direkte er enkelt å bruke, og er en stor fordel.

365Direkte er et gebyrfritt kredittkort, så du betaler ingen årsavgift. Du får inntil 45 dager rentefri betalingsutsettelse.

Den årlige effektive renten for 365Direkte ligger på 25,53 %.

2. Santander Flexi Visa

Flexi Visa er et kredittkort hvor du kan velge bonuskategori hvor du får 4 % bonus. Kategoriene du kan velge mellom er:

  • Klær og sko
  • Bensin/drivstoff
  • Flyreiser
  • Sportsutstyr
  • Elektronikk

Med en pumpepris på 14 kroner literen tilsvarer det 56 øre bonus per liter fylt drivstoff. Det er ikke like høyt som om du skulle fylle på Esso med 365Direkte, men du slipper her å tenke gjennom hvilken stasjon du fyller på.

Du får en månedlig utbetaling til din konto med bonuspenger. Dette går automatisk uten at du trenger å tenke noe mer på det. Maksimal bonusbetaling er på 200 kroner i måneden eller 2000 kroner i året.

Det er ingen årsavgift for Flexi Visa kredittkort, og du har 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Den effektive renten for Santander Flexi Visa ligger på 24,6 %.

Beste kredittkort for reise 2021

Det er flere kredittkort som profilerer seg på reiser, men ingen av kortene kan nå opp til Bank Norwegian kredittkort.

3. Bank Norwegian kredittkort

Bank Norwegian kredittkort har inkludert reiseforsikring, egenandelsforsikring for leiebil, id-tyveriforsikring, gratis kontaktuttak i utlandet, rentefri betalingsutsettelse på flybilletter, muligheter til å samle CashPoints på flybilletter og avbestillingsforsikring.

Dersom du ikke rekker en videreforbindelse når du flyver med Norwegian, så dekkes nye billetter inntil 5000 kr pr person om du har bestilt reisen med Bank Norwegian kredittkort. Den totale summen for en familie er maksimalt 20 000 kr.

Det er ingen årsavgift knyttet til Bank Norwegian kredittkort, og du har 45 dager rentefri betalingsutsettelse.

Beste kredittkort med lav effektiv rente

De tre beste kredittkortene for lav effektiv rente er Instapay Mastercard, Santander Red Visa og Fana Sparebank Visa. Det kan faktisk lønne seg å ta opp et forbrukslån sammenlignet med et kredittkort dersom du er ute etter en lavere effektiv rente.

4. Instapay Mastercard

Dette er kredittkortet i Norge med lavest effektiv rente. Den effektive renten ligger på 14,9 %, noe som er lavt til å være et kredittkort. En ulempe med Instapay Mastercard er at du har ingen rentefri betalingsutsettelse, så du begynner å betale renter etter at du har kjøpt en vare eller tjeneste. Du kan få inntil 100 000 kr i kreditt, men sjekk gjerne opp andre kredittkort med rentefri betalingsutsettelse.

5. Fana Sparebank Visa

Kredittkortet til Fana Sparebank har en effektiv rente på 16,82 %. I tillegg har Fana Sparebank et fordelsprogram med rabatter på over 1000 steder både i Norge og utlandet. En annen fordel med Fana Sparebank Visa er at du har reiseforsikring og ID-tyveriforsikring inkludert. Det er ingen årsavgift knyttet til Fana Sparebank Visa, og det er heller ingen gebyr for kontaktuttak i utlandet.

Du har 50 dagers rentefri betalingsutsettelse med Fana Sparebank Visa.

6. Santander Red Visa

Santander Red Visa har en effektiv rente på 17,1 %, og er med det et av kredittkortene i Norge med lavest effektiv rente. Med Santander Red har du muligheten for å få penger tilbake når du handler i over 200 nettbutikker. Det gjelder for eksempel Nelly, Hotels.com og CDON. Du kan også nyte godt av 25 % rabatt på en rekke spisesteder, aktiviteter og hoteller i hele Norge.

Santander Red har Apple Pay-løsning som gjør hverdagen enklere for deg. Med Santander Red Visa har du inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse.

Beste kredittkort for høy kredittgrense

Re:member Mastercard er et av kredittkortene i Norge med en høy kredittgrense. SAS Amex Classic, Premium og Elite gir også høy kredittgrense, men her kan det være skjønn inne i bildet.

7. Re:member Mastercard

Re:member Mastercard har en kredittgrense på 150 000 kr, så her kommer du langt om du skulle ha behov for å legge ut en stor sum for en kort periode. Skal du låne en høy sum over lengre tid, så kan forbrukslån være et bedre alternativ. Med Re:member, så har du reise- og avbestillingsforsikring inkludert.

Re:member har en høy effektiv rente på 25,4 %, så vær rask med å betal tilbake det du skylder. Det er ingen årsavgift knyttet til Re:member, og du har 45 dager rentefri betalingsutsettelse.

Beste gebyrfrie kredittkort

Ønsker du deg et helt gebyrfritt kredittkort, så bør du ta en nærmere titt på Gebyrfri Visa fra Santander.

8. Gebyrfri Visa

Gebyrfri Visa er alltid 100 % gebyrfritt, og du betaler ingenting for å eie kortet eller etableringsgebyr for den del. Det koster heller ingenting å bruke Gebyrfri Visa. Kostnadene påløper så fort du ikke betaler tilbake det du skylder. Den effektive renten ligger på 23,4 %, så det lønner seg å betale tilbake innen den rentefrie betalingsutsettelsen på 50 dager.

Betaler du mer enn halvparten av reisen med Gebyrfri Visa, så har du reiseforsikring inkludert. Mister du kredittkortet på ferie vil du kunne få et nødtkort helt gratis. Du kan også få nødkontanter innen én til tre virkedager. Dette kortet er med andre ord godt å ha i lommeboken når du reiser.

Kredittkort med litt av alt

Et kredittkort som gir deg litt av det meste er Ikano Visa.

9. Ikano Visa

Med Ikano Visa har du like rabatter for hver måned. Én måned kan du rabatt på dagligvarer, mens en annen måned kan du få rabatt på ting til hjemmet. Rabattene varierer fra måned til måned, så her lønner det seg å følge med. Du har 50 dagers rentefri betalingsutsettelse med Ikano Visa og en effektiv rente på 21,92 %.

Du må være minst 23 år for å kunne søke om Ikano Visa og ha en fast årsinntekt på minimum 200 000 kr.

Kredittkort for deg som har DNB

10. DNB Mastercard

DNB Mastercard kan benyttes i Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay, så her har du et kredittkort som er enkelt å bruke når du måtte ønske det. Ved å benytte DNB Mastercard kan du få 3 % drivstoffrabatt. Du får også rabatt på andre ting du kjøper på bensinstasjoner. Du får også mellom 10-30 % rabatt i en rekke butikker.

Den effektive renten ligger på 20,98 %, så det lønner seg å betale tilbake i tide. Du har inntil 45 dager rentefri betalingsutsettelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top