Kredittkort

Nødkort og nødkontanter med kredittkort

Befinner man seg i utlandet, så kan det på mange måter være greit å ha et kredittkort i baklomma. Nødkort og nødkontanter er bare to av grunnene til at det kan være greit å være kunde hos et selskap som tilbyr kredittkort. Det er spesielt uheldig dersom man skulle være på ferie, og man finner ut at kortet ikke er der man la det sist gang. Heldigvis finnes det løsninger på dette.

De fleste banker og virksomheter som tilbyr bankkort og kredittkort har i dag tilbud om nødkort og nødkontanter. Dette er greit å vite om før man legger ut på en feriereise. Det er ikke uvanlig at du må betale et gebyr for å få enten nødkort eller nødkontanter. For noen år tilbake kostet hver av disse tjenestene 800 kroner hos Norges nest største bank, Nordea.

Det kan være lurt å sjekke opp med banken din på forhånd hvordan reglene er rundt nødkort og nødkontanter. De aller fleste tilbyr dette, men du bør ikke betale mer enn 1000 kroner for dette. Tar banken din 2000 kroner for nødkort, så bør du vurdere å velge en annen tilbyder. Slike tjenester er ikke billig, men har du sjekket dette på forhånd, så kan du unngå en ekstra smell om uhellet først skulle være ute.

Nødkontanter er vanlig å få tilbud om fra banken dersom man har blitt frastjålet kortet på utenlandsferie. Summene man får tilbud om er såpass høye at man skal klare seg resten av ferien, uten at det er snakk om summer i hundretusener-klassen. For å få nødkontanter krever det at man har med gyldig legitimasjon, noe som kan være et problem om man har blitt frastjålet både pass og bankkort. Pengene får man som regel på ambassaden, men det krever ofte at du reiser til en by.

Noen banker har filialer i andre land, som for eksempel Santander. Er du kunde hos Santander, så er det ikke umulig at du kan få utstedt et nytt kredittkort i det aktuelle landet. Banken er for eksempel godt representert i land som Spania, Tyskland, Finland, Italia og Polen. De aller fleste nødkort har en beløpsgrense du må forholde deg til, men for de aller fleste skal denne grensen være høy nok til at man klarer seg gjennom ferien.

Tiden det tar å få et nødkort avhenger litt av hvor du befinner deg i verden, men du har ofte kortet i løpet av 3 dager. Dette kan du spørre din bankforbindelse om før du legger ut på reise, så er du så godt forberedt som mulig dersom noe uforutsett skulle oppstå.

Santander Red Card

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top