Kredittkort

Bruke kredittkort til netthandel

I de seneste årene har netthandel blitt en viktig del av norske hjem, og antallet bestillingen gjort i norske nettbutikker har eksplodert. De fleste betaler for varene enten med kredittkort eller bankkort. Noe du bør tenke over når det kommer til hvilket kort du skal bruke, er at det er mye tryggere å bruke kredittkort. Man står langt sterkere for å få tilbake pengene om en betaler med kredittkortet sitt enn om man betaler med det vanlige bankkortet.

Trenger du litt forhåndsinfo om kredittkort? Da anbefaler vi deg å lese artikkelen om hvordan et kredittkort virker.

Vi i Kredittkortguiden benytter alltid kredittkort når vi foretar et kjøp på internett. Uansett hvor mye vi stoler på nettbutikker vi handler fra, så er det alltid best å benytte et kredittkort. Forbrukerombudet har sagt at man står sterkere om man betaler med kredittkort sammenlignet med vanlig bankkort. Dette er på grunn av at kredittkjøpsloven sier at man kan rette pengekrav for mangelfull levering, vare eller tjeneste mot det selskapet som har gitt deg penger/kreditt. Før du får pengene tilbake må du først ha prøvd å løse saken selv først.

Ta dine forhåndsregler

Før du handler på internett er det viktig at du tar noen forhåndsregler. Det er viktig at man søker litt rundt om på nett etter omtaler av nettbutikken man skal kjøpe fra før man foretar et kjøp. Finner du negative omtaler kan det være lurt å styre unna denne nettbutikken, og heller velge en annen. Det aller viktigste du må huske på er å bruke kredittkort under netthandel. Da er du iallefall sikret å få tilbake pengene om du skulle bli svindlet under netthandelen.

Her er Shell Mastercard –  ett kredittkort som kan benyttes under netthandel:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top