Kredittkort

Hvordan virker et kredittkort?

Et kredittkort er i praksis en betalingsløsning som gjør det enklere for deg å holde styr på eget forbruk. Det unike med et kredittkort sammenlignet med et debetkort er at du betaler for varen eller tjenesten der og da med kortet, men pengene blir ikke trukket fra din konto før du betaler regningen som kommer i posten. Det er vanlig at man får regning for bruken av kredittkortet en gang i måneden, og da kan det bli lettere å ha oversikt over økonomien. 

Et kredittkort virker på den måten at du låner penger med kredittkortutstederen, som ofte pleier å være en bank. Når du skal søke om kredittkort er det viktig at du på forhånd undersøker hvilket kort som passer best for deg. Noen er ute etter et kort som gir rabatt på drivstoff, mens andre ser etter et kort med en gunstig rente. Vi i Kredittkortguiden har laget en sammenligning av kredittkort for å gjøre det enklere når du skal velge kredittkort.

Så over til hvordan et kredittkort virker igjen. Mange kredittkort er utstyrt med en kode, som du selv får velge. Det er viktig at du ikke oppbevarer pin-koden sammen med kredittkortet, for da kan tyver lett få tilgang til kortet ditt. Når du foretar et kjøp med kredittkort er det ikke alltid at det vil virke. De fleste butikker tar kredittkort, men dessverre ikke alle. Det er noe en bør være obs på om man får opp en feilmelding.

Mange kredittkort har reiseforsikring inkludert, så da vil det være lurt å bestille reisen med kredittkortet. Noen av kortene har til og med avbestillingsforsikring inkludert om noe uforutsett skulle oppstå.

Om du velger å låne penger med kredittkortet ditt er det normalt at man må betale relativt høye renter. Hvor mye man betaler avhenger av hvilket kredittkort man har, men det kan variere fra 14-30 % effektiv rente på de forskjellige kortene. De fleste kredittkort har i dag en betalingsutsettelse på 40-60 dager, så det skulle være nok for de fleste. Om du skulle være så uheldig å  pådra deg kredittkortgjeld, så anbefaler vi deg å lese denne artikkelen: Hvordan fjerne kredittkortgjeld 

Lykke til med bruken av kredittkort, og husk at det kan være smart å betale regningene i tide!

Her er et bilde av noen Visa kredittkort, som sammen med Mastercard er de mest vanlige kredittkortene rundt om i hele verden.

One thought on “Hvordan virker et kredittkort?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top