Kredittkort

5 grunner til at du bør skaffe deg kredittkort

Det er mange i Norge som vurderer å skaffe seg et kredittkort, og det er ikke uten grunn at mange ønsker å ta i bruk en slik betalingstjeneste. Mange nordmenn eier både ett og to kredittkort, og det er ingenting i veien med å eie et kredittkort. Det er mange fordeler knyttet til bruk av kredittkort, og her vil vi i Kredittkortguiden gi deg 5 gode grunner til hvorfor du bør skaffe deg kredittkort.

1. Kredittkort kan være en nødløsning

Hvis du plutselig får en uforutsett kostnad, som for eksempel at bilen må på reparasjon, så kan et kredittkort være en nødløsning som er kjekk å ha. Har du ikke penger når denne regningen dumper ned i postkassen din, så kan du betale den med ditt kredittkort. De fleste kredittkort har betalingsutsettelse på 40-50 dager, så å betale regningen med kredittkortet vil nødvendigvis ikke bety en ekstra kostnad. For etter 40 til 50 dager, så har man vanligvis fått lønn inn på konto igjen.

2. Rabatter og cashback ved kjøp

Et kredittkort kan gi deg rabatter og cashback når du bruker det til å betale. Noen kredittkort gir deg rabatter på flyreiser og klær, mens andre gir deg penger tilbake når du fyller drivstoff. 365Privat er et kredittkort som gir deg penger tilbake når du fyller drivstoff, og som du kan lese mer om her. Flexi Visa er et annet kredittkort som gir rabatter på klær, sko og flyreiser. Her kan du lese mer om Flexi Visa som gir rabatter på det meste du kan tenke deg.

3. Reiseforsikring og avbestillingsforsikring

Med noen kredittkort følger det med reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Reiseforsikring er noe som er helt nødvendig når du skal  ut på en reise, og når du kan få det gjennom kredittkortet slipper du å ha reiseforsikring. Kravet er at du betaler reisen med kortet ditt, minst 50 % må betales med kredittkortet. Bank Norwegian kredittkort tilbyr både reiseforsikring og avbestillingsforsikring, og dette kortet kan du lese mer om på denne siden.

4. Kredittkort godtas over hele verden

Kredittkort er en betalingsløsning som godtas over nesten hele verden. Det eneste unntaket vi i Kredittkortguide kjenner til er Vatikanet, hvor dette har blitt forbudt. Et kredittkort er som oftest knyttet til Mastercard eller Visa, og disse har avtaler over hele verden, noe som gjør kredittkort til en sikker betalingsløsning uansett hvor du skulle måtte befinne deg.

5. Sikkert med kredittkort

Kredittkort er en sikker betalingsløsning fordi du betaler ikke før du får regningen i posten. Om du betaler med et vanlig bankkort/debetkort kan du risikere å bli svindlet. Dette skjer ikke om du betaler med kredittkort fordi du da melder fra om dette til kredittkortutstederen. Kredittkort er på denne måten en god måte å unngå svindel på. Det er mye sikrere å benytte et kredittkort enn et debetkort, og det er noe du bør ta i betraktning, spesielt når du er i utlandet.

Kredittkort

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top