Kredittkort

Sikkerhetstips ved bruk av kredittkort

Når du har et kredittkort er det på samme måten som med ditt vanlige bankkort at det gir tilgang til penger. Et kredittkort er en tilgang på penger som ikke er dine, og som du må betale tilbake. Derfor er det enda viktigere at du er forsiktig med hvor du oppholder kredittkortet og hvem som får tilgang på det.

Det er som regel høye kredittgrenser på kortene og muligheten for at misbruket blir stort er også tilstede. Heldigvis har det blitt mer og mer restriksjoner fra de som gir ut kortene på hvor kortet kan brukes, slik at det vil være færre tilfeller der noen stjeler kortet ditt her i Norge og sender informasjonen til et annet land hvor de misbruker kortet. Vi i Kredittkortguiden ønsker uansett at du dere skal vite mest mulig om sikkerhet ved bruk av kredittkort.

Godt er det uansett å vite at om kortet skulle bli misbrukt så er det mastercard eller visa, de vanligste utstederne av kredittkort, som tar på seg ansvaret ved et misbruk og etterforsker saken videre uten at du selv vil bli skyldig det som er misbrukt. Men det er da viktig at du har fulgt forhåndsregler som å ikke oppbevare kredittkort og kode sammen, dele koden med andre eller ha lagt kredittkortet lett tilgjengelig for andre å ta. Det blir sett på som at det er din skyld og du vil få ansvaret.

Topp sikkerhetstips ved bruk av kredittkort:

1. Alltid legg kortet et sikkert sted for å unngå at andre skriver ned informasjonen fra kortet eller stjeler det.

2. Ikke la noen få tilgang til kortet uten at du ser hva de gjør med kortet, pass på for eksempel om servitøren på en restaurant forsvinner avgårde med kortet eller er ekstra oppmerksom når du taster inn koden din.

3. Skjul PIN-koden når du bruker det, hold hendene over PIN tallene.

4. Bruk antivirus og antispionprogrammer på pcen for å unngå at ondsinnet programvare får tak i informasjonen om ditt kredittkort når du bruker det på nettet.

5. Meld alltid i fra om kortet er mistet eller stjålet med en gang, til både dem som du har kortet ifra og til eventuelt bank eller mastercard/visa.

One thought on “Sikkerhetstips ved bruk av kredittkort

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top