Kredittkort

Refinansiere gjeld fra kredittkort

Å refinansiere gjeld du har opparbeidet deg fra ulike kredittkort kan være de smarteste 10 minuttene du har brukt av ditt liv, pengemessig. Det er mye penger å spare ved å refinansiere dyr kredittkortgjeld, selv om man ikke skulle tro at det var mulig å spare penger på å ta opp et nytt lån. 

Kredittkortene har ofte en svært høy effektiv rente, og dermed koster det mye når du skal betale tilbake pengene. De aller fleste kredittkortene har en rente på over 12 prosent, og da sier det seg selv at det kan bli dyrt. Har du flere smålån fra kredittkort, så vil refinansiering definitivt lønne seg. Å samle sammen lånene til ett lån gjør at låneaktører som Opp Finans, Lendo og Bank Norwegian vil kunne gi deg et bedre tilbud.

Har du opparbeidet deg gjeld fra Bank Norwegian sitt kredittkort og 365Privat, så vil vi anbefale deg å refinansiere lånet. Bank Norwegian-kortet har en effektiv rente på 23,1 % i skrivende stund, mens 365Privat på litt over 25 %. Dette er et eksempel hvor refinansiering vil lønne seg, uavhengig av hvor stort lånet er. Har du et kredittkortlån på 500 kroner, så betaler du sikkert alt med en gang. Dreier det seg derimot om flere tusenlapper, så bør du vurdere å refinansiere lånet.

Definisjon av refinansiering

Refinansiering kan defineres som et lån, tatt opp for å erstatte et annet lån. Dette lånet vil da ha andre betingelser enn det opprinnelige lånet. I vårt tilfelle et lån tatt opp med kredittkort. I Norge er det vanlig å refinansiere kredittkortgjeld, boliglån og andre typer lån, som for eksempel billån. Det er også mulig å refinansiere i den eksisterende banken/låneaktøren i mange tilfeller.

Hvorfor skal man refinansiere?

Det er flere grunner til at man bør refinansiere kredittkortgjeld. For det første, så vil det gi deg en faktura istedenfor 3 eller 4. For det andre, så vil man nesten alltid få bedre betingelser dersom man refinansierer flere lån fra kredittkort, og samler det i ett lån. Renten blir lavere, og du slipper unna med en lavere totalsum.

Kostnader ved kredittkortgjeld

Kostnader ved å ha kredittkortgjeld kan best illustreres med et eksempel. La oss si at man betaler 21,85 % rente på gjelden fra kredittkort. Dette er et eksempel fra kredittkortet Credits Visa, som opererer med en effektiv rente på 21,85 %. Totalt skylder vi 15 000 kroner. Over 12 måneder vil dette da koste deg 1668 kroner. Med det første, så høres kanskje ikke dette så ille ut. Men slike summer er fort avgjørende på om man kan ta seg råd til ferietur eller ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top