Kredittkort

Låne penger med kredittkort

De fleste av oss har nok opplevd å plutselig få en uforutsett utgift i fanget, og i noen tilfeller må man da ty til et mindre lån for å klare seg. Både kredittkort og såkalte lån uten sikkerhet vil i slike tilfeller være fornuftig å ta nærmere i ettersyn.

Vanligvis vil de fleste tenke at et forbrukslån, som er et annet ord for lån uten sikkerhet, være det rimeligste alternativet. Men det er ikke nødvendigvis riktig. Det er i dag blitt veldig mange ulike tilbydere av både kredittkort og forbrukslån, og tilbudene og vilkårene vil også variere stort. Så avhengig av hvor stort lånebeløp du trenger, og hvordan du ønsker å gjøre tilbakebetalingen, kan faktisk kredittkort være den beste løsningen. I Norge har man for eksempel en god sammenligning av lån hos NorskKreditt.no.

Lån fra kredittkort

Som vi skrev innledningsvis er gjerne ikke kredittkort det folk tenker på som en god løsning dersom man er ute etter et lån. Men det er et par ting ved kredittkort som kan gjøre det til en god løsning. På de fleste kredittkort vil du nemlig ha en rentefri periode som kan strekke seg nesten opptil to måneder. Det betyr at du kan benytte deg av kreditten kostnadsfritt, uten å måtte betale noe renter eller avdrag. Kan du derfor betale kreditten tilbake i det fulle før den rentefrie perioden går ut, vil det da helt klart være det rimeligste alternativet kontra å ta opp et tradisjonelt lån. Husk at når du tar opp et lån vil det ikke bare være renter fra dag en, men vanligvis må du også betale etableringsgebyr, og også faste terminbeløp for hver faktura.

Lav rente

Bruker du litt tid på å sammenligne renten på lån uten sikkerhet, eller forbrukslån, mot renten på kredittkort, vil du nok først se at generelt sett ligger forbrukslån noe lavere. Men før du bestemmer deg for å ta opp et slikt lån bør du også sjekke konkret hva renten din vil komme på. I de fleste tilfeller er nemlig en slik lånerente satt individuelt av banken, og vil variere fra søker til søker. De vil ta i betraktning søkers helhetlige økonomi og forventede betalingsevne, og ut ifra det vil renten bli satt. Dersom du kan vise til en sterk økonomi vil renten bli lavere, og du vil få bedre betingelser enn om du ikke kan vise til like stor betalingsevne. Så selv om du ønsker en lengre nedbetalingstid, og ikke bare benytte deg av den rentefrie perioden på et kredittkort, kan du faktisk fortsatt komme billigere ut med et kort.

Du kan derfor ende opp med å spare mye penger på å bruke litt ekstra tid på å sjekke ulike tilbud. Ikke vær redd for å be om tilbud fra banker på lån heller, for å se hva tilbud du får. Alle lånesøknader er nemlig helt uforpliktende, og du har i tillegg en 14 dagers angrerett på lån som er inngått over nettet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top