Kredittkort

Kredittkort på ferie i Afrika

Nordmenn har gjennom tidene hatt et forhold til Afrika, og da spesielt med tanke på skipstrafikk og oljevirksomhet. Nigeria er ett av de landene som nordmenn har reist til med tanke på oljevirksomhet, men norske selskaper har også gjennom tidene hatt visse relasjoner i Sør-Afrika. Flere og flere velger også å studere i utlandet. Da er Sør-Afrika ett av de landene mange nordmenn reiser til. Det kan være lurt å ha kredittkort som student i Afrika.

De siste tiårene har også flere fått opp øynene for Afrika og de mulighetene reiselivet her har å by på. Da kan det være lurt å ha med seg et kredittkort. Sikkerhet er en av årsakene til at kredittkort kan være smart å ha med seg. Blir kontoen din tappet, så slipper du at din brukskonto plutselig står tom.

Les også: Nødkort og nødkontanter

Reiser du til Afrika på ferie eller gjennom jobb, så bør du sjekke opp med utstederen av kredittkortet om hvilke regler som gjelder når du er på reise. Det er ganske vanlig å fly til Nederland, England eller Tyskland før man reiser videre til Afrika. Fra de større flyplassene er det drøssevis av avganger. Velger du å fly med Norwegian fra Oslo til for eksempel London, så kan du spare opp CashPoints på reisen til London. Norwegian kredittkortet har noen fordeler du kan benytte deg av på reise. Det er for eksempel ikke gebyr på uttak av kontanter i utlandet.

Et annet kredittkort som kan være aktuelt er American Express. Dette er et kjent kredittkort som opprinnelig kommer fra USA og har vært på markedet i Norge en årrekke. Flyr du med SAS til Afrika så er du en del av Star Alliance nettverket. Hva fører du til? Jo, du er bedre sikret dersom noe uforutsett skulle oppstå. Norwegian pleier å være behjelpelig om reisen skulle bli forsinket, så begge alternativene vil i de aller fleste tilfeller gå smertefritt.

Du har flere American Express kredittkort å velge blant, og her kan du faktisk få firmakort også. Om noe skulle oppstå, så er det egne telefonnummer du kan ringe til fra utlandet.

Er du borger i et annet land enn Norge, så kan det være at ditt land har kredittkort som tilbyr bedre fordeler enn det som tilbys i Norge. Sjekk gjerne opp dette på forhånd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top