Kredittkort

Kredittkort i Sverige

I vårt naboland Sverige er det fullt mulig å betale med norske kredittkort som Visa, Mastercard, Maestro eller Cirrus. De største kredittkortene vi kjenner til aksepteres som betalingsmiddel i hele Sverige, da inkludert hoteller, banker, butikker, bilutleie, togbilletter, restauranter, drosjer og flybilletter. 

Selv om noen nordmenn har opplevd problemer med kredittkortet sitt i Sverige, så er dette knyttet til at en butikk er koblet sammen med en virksomhet som tilbyr casinospill for eksempel. Det er nok det største problemet relatert til bruk av kredittkort i Sverige for nordmenn.

Mange nordmenn reiser hvert år til Sverige for å kjøpe inn varer og tjenester. Da kan det være lurt å benytte et kredittkort, men husk for all del å betale i svensk valuta og ikke norsk. Det kan bli mye dyrere for deg dersom du velger å betale i norsk valuta. Det er butikken som bestemmer valutakurs dersom du velger å betale i norske kroner, og da blir det ofte dyrt.

Det er mye sikrere å bruke et kredittkort enn et debetkort dersom du oppholder deg i Sverige, som gjelder i alle andre land også. Blir man utsatt for svindel er det kredittkortselskapet som må betale for dette, med mindre du har opptrådt uaktsomt. Å opptre uaktsomt vil for eksempel si å oppbevare pin-koden til kredittkortet sammen med kortet i pengeboken.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top