Kredittkort

Kredittkort gir større sikkerhet og fleksibilitet

Den eldre generasjonen som lever i dag kommer fra en tid uten kredittkort. Det betyr også at de er vant til en annen tilgang til penger og det å ha kreditt, hvis man sammenligner med nyere generasjoner. De eldre er vant til å skulle møte opp i banken, hvis de vil kontanter i lommen. Når pengene er brukt, går de tilbake til banken og tar ut flere. Nyere generasjoner er vant til å bruke kredittkort og bankkort når de betaler for varer og tjenester, og bruker sjeldent kontanter. I stedet for å gå til den lokale banken, bruker de nettbank på datamaskinen eller mobilen. I de fleste bankene kan du også få kredittkort som fungerer i utlandet, helt uten gebyrer. Det betyr at man ikke lenger har bruk for kontanter, selv ikke i utlandet.

Er sikkerheten god nok?

Sikkerheten rundt bruk av kredittkort er god, så lenge man holder opplysninger og koder for seg selv. Hvis du forteller andre hva pin-koden din er, og de får tak i kortet ditt, så har de fri adgang til pengene dine. Uten om det, så er det et sikkert system som holder styr på pengene dine. Går man rundt med kontanter, noe eldre mennesker ofte gjør, så er det større risiko for å miste de eller få dem frastjålet. Med kredittkort, kan man spore pengeuttaket, og kortet kan sperres før det blir brukt.

På internett kan du også bruke kredittkortet til å handle. Du utfyller kortnummer, utløpsdato og en tresifret sikkerhetskode. Hvis andre får tak i disse opplysningene, er det viktig at du sperrer kortet så fort som mulig. På kortet står det en del informasjon som er privat og som kun skal brukes av eieren, men hvis man kan holde informasjonen for seg selv, så er et kredittkort en sikker måte å handle på.

Fleksibilitet

Med et kredittkort slipper du å tenke på om du har nok penger. Kortet åpner dører, hvor du kan ha tilgang til alle pengene dine med et kort, eller du kan velge å trekke over og betale senere. Kortene virker også i utlandet, så du slipper å veksle penger før du reiser. Det gjør det lettere, for da slipper du å ta med penger hjemmefra, og du slipper å ta med utenlandsk valuta med hjem igjen. Det eneste du egentlig trenger er et kredittkort, og hvis du samtidig kan få et uten gebyrer, så er det kun fordeler med det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top