Kredittkort

Kredittkort for studenter er mulig

Studier fører ofte til at man har en trangere økonomisk hverdag enn hva man har i en fast stilling. Det er ulike kriterier som blir vektlagt når man søker om kredittkort, og lønn er et av disse. Har man hatt en god inntekt før man ble student, så kan man få godkjent søknaden. Aldersgrensen på de ulike kortene varierer, noen har en grense på 20 år, mens andre igjen opererer med 21 års grense.

Kredittkort skal være en nødløsning, og betaler man tilbake i tide kan det faktisk lønne seg med et kredittkort for studenter. Mange av kortene har en utsettelse på regningen på over 40 dager, og da sier det seg selv at man kan håve inn på rentene. Akkurat nå er ikke renten så høy, men det er altså likevel penger å spare på å benytte et kredittkort som student.

Pengene fra Lånekassen er ikke alltid nok!

Normalt pleier Lånekassen å overføre penger den 15. i hver måned bortsett fra den første måneden. Er man disiplinert, og har behov for 500 kroner, så kan man rett og slett dra kredittkortet. Kredittkortet Gebyrfri Visa gir 50 dager rentefri betalingsutsettelse. Hva betyr dette i praksis? Jo, det betyr at du kan betale de 500 kronene du har lånt om 50 dager, eller nesten 2 måneder! Har du som student en deltidsjobb i tillegg, så vil en rentefri betalingsutsettelse på 50 dager være nok til at du har fått inn penger igjen.

Fordeler med kredittkort som student

Gebyrfri Visa sender hver måned ut en faktura som viser hvordan forbruket har vært. Husk imidlertid å betale tilbake i tide, med mindre du ønsker en årlig effektiv rente på 23,41 %. Gebyrfri Visa har også en egen Mobilbank-app, så de kan nesten fungere som banken din i samme slengen.

En annen fordel med å skaffe seg et kredittkort når man er student er de såkalte cashback-ordningene. Cashback betyr at man får tilbake penger når man utfører kjøp. Flexi Visa er et kort som lar deg velge bonuskategori. En kan da velge mellom å få bonus på for eksempel klær og sko, bensin, flyreiser eller elektronikk. Bonusen er på 4 %, og som student kan det være greit med rabatt på noen av disse kategoriene. Enten du har egen bil, flyr av og til, eller skal kjøpe deg ny PC. 4 % er kanskje ikke så mye tenker du, men alle monner drar.

DNB – hvitt kort

DNB, Norges største bank har et eget kredittkort for studenter som de kaller for «hvitt kort». De hvite kortene er gebyrfrie for alle i alderen 18-33, uavhengig av om man er student eller ei. Det er ingen gebyrer for det hvite kortet som DNB tilbyr. En fordel med å benytte DNB sitt hvite kort er at man får reiseforsikring dersom over halvparten av reisen er betalt med kortet. Har man ikke reiseforsikring, så er dette en grei fordel.

Skal man sammenligne Gebyrfri Visa og DNB sitt hvite kort, så når nok ikke DNB sitt kort helt opp. Det mangler noen fordeler for at DNB skal nå helt opp, og kjempe blant de beste studentkortene. Kredittkort som Flexi Visa og Gebyrfri Visa har langt bedre bonusordninger enn hva det hvite kortet kan tilby etter vårt syn.

 

Denne studenten studerer for harde livet, og ser ikke ut til å ha kredittkort fra verken DNB eller Gebyrfri Visa i tankene:

Student

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top