Kredittkort

Konkursbeskyttelse med kredittkort

Visste du at du er sikret mot konkurser hvis du bruker kredittkortet ditt når du forhåndsbetaler varer og tjenester? Det er ikke alle som er klar over denne store fordelen når man skal bruke kort, og mange opplever derfor å gå på en smell når de har gjort en stor investering og leverandøren går konkurs får varen er levert.

Det er mange som tar opp forbrukslån når de skal gå til innkjøp av forskjellige dyre artikler, og dette er i for seg greit. Den eneste anbefalingen vi har lyst til å komme med i så måte er at man utfører selve betalingen med kredittkortet før man deretter betaler ned kredittkortgjelden med forbrukslånet man har fått. Du får fortsatt betale ned over tid, men du er samtidig sikret mot konkurser.

Forbrukslånet, som faktisk kan brukes til hva som helst, vil derfor være et fint supplement til din privatøkonomi sammen med kredittkortet – det er bare om å gjøre å bruke de forskjellige hjelpemidlene på korrekt måte.

Et eksempel på problematikken rundt konkurser kan vi lese om i en artikkel i Klikk.no, hvor den kjente nettbutikken Infurn har slått seg selv konkurs på grunn av økonomiske vansker. Der er faktisk situasjonen slik at de som har betalt for sine varer med kredittkort og som ikke har lyktes med å få pengene tilbake, rett og slett kan henvende seg til sin kortutsteder og dermed få pengene refundert fra dem. Man får naturligvis ikke varene, men man mister tross alt ikke pengene.

Kredittkortet blir derfor en veldig enkel måte å beskytte seg på når man skal betale for forhåndsbestilte varer. Skulle leverandøren gå konkurs er kredittkortet det eneste som kan hjelpe deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top