Kredittkort

Kan jeg overføre penger fra mitt kredittkort til bankkontoen min?

Når kontoen er tom er ofte kredittkortet siste løsning. Dessverre så kan ikke kredittkort brukes til absolutt alt. Du må som regel bruke kortet i en kortterminal i butikken eller bestille noe via internett. Heldigvis er det flere og flere steder som bruker kortterminaler som godtar både Visa og Mastercard som betalingskort, men også andre kredittkort.

I den senere tid har det kommet flere leverandørere av kredittkort som tilbyr en nettbank i den forbindelsen. Du kan bruke nettbanken som følger kortet til å betale regninger direkte med kortet, eller overføre penger til din brukskonto. Men pass litt på. Det er i de fleste tilfeller et gebyr for bruken og rentene på kredittkortet kan løpe fra du tar ut pengene over til brukskontoen eller betaler en regning. På samme måte som når du tar ut penger fra kredittkortet i en minibank. Da blir du trukket et fast gebyr og en prosentandel av det du tar ut. Det er altså dyrt å gjøre det på denne måten.

Grunnen til at det er dyrere er at kredittkortselskapene ikke tjener på kortbruken din her, altså må de få inn litt penger ved gebyrer. For om du handler i en butikk, så betaler butikken en månedlig sum for kortterminalene og noe av dette går til kortutstederne, så er en del av det du handler for satt av til å gå til kredittkortselskapene Visa og Mastercard. Derfor trenger de ikke belaste deg med gebyrer for handel du gjør i butikker.

For å konkludere litt så kan du altså overføre penger fra kredittkortet ditt dersom det følger med en nettbank til kortet. Det vil koste deg litt, men trenger du penger til andre ting enn kjøp i butikkene så er det en god løsning å låne litt penger, men pass på å betale tilbake ved neste anledning så det ikke blir for mye renter å betale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top