Kredittkort

Hvor stor kredittgrense kan jeg få på et kredittkort

Om du lurer på hvor stor kredittgrense du kan få på ditt kredittkort eller et du skal søke om, er det bedre å se på hva behovet ditt er. For om kredittkortutstederen ønsker å vite grunnen til at du vil ha en stor eller liten grense kan de hjelpe deg med det. Uansett så har det mest med inntekt og mulighetene du har til å gjøre opp for deg som er avhengig for hvor stor grense du kan ha.

Når du bruker kreditt fra kredittkortet ditt, så har de ingen sikkerhet i hva du bruker pengene til og vil derfor holde seg innenfor den samme grensen som ved et forbrukslån. Altså fra noen få tusen og opptil ca 100 000 kroner.

Når du er under 25 får du som regel mange tilbud på kredittkort og har du en vanlig jobb med en grei inntekt vil de lett kunne tilby deg 50 000 i tilgjengelig kreditt. Det kan være at du i første omgang vil få en lavere grense, men det er kun for å se at du evner å tilbakebetale beløpet som du bruker.

Får du vist dette ved flere anledninger så bygger du et godt forhold til kredittkortleverandøren din og du kan ringe dem etter å ha hatt kortet i noen måneder for å utvide grensen. Det er de som regel mer enn villige til å gjøre, og noen vil til og med kontakte deg for å spørre om du ønsker en større grense, slik at grensen på kreditt ikke er noen hindring for deg.

Så det er ingen fasit på akkuratt dette. Men gjør følgende om du ikke får den høye grensen som du ønsker: 1. bruk kortet flittig, betal tilbake til tiden, eller i hvertfall minstebeløpene slik at kredittkortutstederen tjener litt penger på deg. 2. ring og spør om en høyere grense etter du har brukt kortet aktivt i noen måneder.

Her kan du lese flere innlegg relatert til kredittkort: http://kredittkortguide.com/category/kredittkort/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top