Kredittkort

Hva er cashback, rabatt og bonus?

Når du skal finne et kredittkort møter du ofte på ordene cashback, rabatt og bonus. I kredittkortverden finner man mange forskjellige ord, og da er det greit å vite hva de betyr. Vi i Kredittkortguide.com har lyst til at våre lesere skal kunne skille mellom disse viktige begrepene når du velger det beste kredittkortet.

Rabatt i kredittkortverden

Rabatt er ikke det samme som cashback, selv om mange tror det. Hvis du har en vare som koster 500 kroner, og du får 3 % rabatt vil det si at du får et avslag på 15 kroner på den varen du kjøper. Noen kredittkortselskaper gir deg for eksempel 4 % rabatt når du fyller bensin, mens andre opererer med 4 % cashback.

Cashback i kredittkortverden

Cashback går ut på at du får penger tilbake når du kjøper en vare eller tjeneste. Pengene blir trukket fra neste gang du får regning i posten for å gjøre opp pengene du har brukt med kredittkortet. Hvis du fyller bensin for 500 kroner, og du har en cashback på 5 %, vil det tilsvare 20 kroner. Da blir 20 kroner trukket fra neste regning sendt ut av kredittkortselskapet.

Bonus i kredittkortverden

Bonus er ganske likt cashback, men ikke helt. Hvis du kjøper en vare for 700 kroner, kan kredittkortet gi deg bonuspoeng på din neste flyreise. Det er også en mulighet at du tjener penger på bonusen, ved at du får betalt pengene direkte til din kredittkortkonto. Noen ganger blir bonusen trukket fra den neste regningen du mottar i posten fra kredittkorttilbyderen din.

2 thoughts on “Hva er cashback, rabatt og bonus?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top