Kredittkort

Gebyrfrie kredittkort

Kredittkort er en fellesbetegnelse på elektroniske betalingskort der kortutstederen låner penger til forbrukeren, eller gir han kreditt. Forbrukeren betaler tilbake lånet i ettertid. Kredittkort egner seg derfor utmerket til forbrukere som trenger penger før de mottar for eksempel lønn. Kredittkortselskapene tjener sine penger på renter og gebyrer som tilkommer kredittbeløpet. Det er allikevel flere tilbydere av gebyrfrie kredittkort i dagens marked. Disse kortene kan brukes uten at man må betale noe som helst i form av renter eller gebyrer, og gjør i praksis bruken av kredittkortet gratis. I tillegg er det gratis å ta ut penger i både norske og utenlandske minibanker.

Mange av dagens gebyrfrie kredittkort tilbyr også gratis reiseforsikring hvis reisen betales med kredittkortet. Et av markedets beste gebyrfrie kredittkort er Gebyrfri.no, som i tillegg til å være gratis tilbyr reiseforsikring og kreditt på opptil 100.000 kroner. Ønsker man å støtte spesifikke organisasjoner eller saker, kan man få gebyrfrie kredittkort hos for eksempel Røde Kors, LO, WWF, eller Liverpool FC.

I tillegg til alt dette representerer kredittkort en bra forsikring mot svindel når man for eksempel er i utlandet og bruker minibanker man ikke kjenner til. Blir man for eksempel trukket alt for mye i en utenlands butikk, vil man få dekket dette tapet av kortleverandøren. I tillegg gir kredittkort en veldig grei oversikt over utgifter hvis man for eksempel legger ut mye penger i forbindelse med jobbreise og liknende.

Gebyrfrie kredittkort gir ofte 45 dager rente- og kostnadsfri betalingsutsettelse. Dette er en god forsikring å ha hvis noe uforutsett skulle skje. Da kan man heller spare opp pengene i løpet av den neste 45-dagersperioden, i stedet for å måtte skaffe til veie pengene på andre og dyrere måter, som for eksempel gjennom et forbrukslån.

Det er viktig å være klar over de potensielle farene ved kredittkort, også de som er gebyrfrie en viss periode. Betaler man ikke i tide, starter rentene å bygge seg opp – og dette kan bli veldig dyrt i lengden. For de aller fleste vil dette ikke være noe problem, og et kredittkort vil være en god løsning.

Bilde av Gebyrfri Visa kredittkort:

One thought on “Gebyrfrie kredittkort

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top