Kredittkort

Betalingsanmerkninger og kredittkort

Har du betalingsanmerkninger i dag så kan det være at du lurer på om det er mulig å få et kredittkort. Det kan vi konstatere med en gang at ikke vil være mulig, for i søknadsprosessen så vil kredittkortutstederen foreta en kredittsjekk av deg hos et kredittrating selskap. En betalingsanmerkning her vil være nok til at kredittkortselskapet ikke godkjenner deg i søknadsprosessen.

Hva er egentlig en betalingsanmerkning? Jo, det er en liten notis som kredittratingselskapene har på deg hvis du ikke har betalt en eller flere regninger. Du har altså ikke gjort som du forpliktet når du kjøpet en tjeneste eller et produkt om at du skal gjøre opp for deg i tide.

Heldigvis er reglene her i Norge veldig greie dersom du kan gjøre opp for deg. Har du i dag en betalingsanmerkning som du vil bli kvitt, er det bare å ta kontakt med det selskapet som du skylder penger og få vite hvordan du kan betale kravet mot deg. Når du har skaffet pengene til kravet, er det bare å betale. Deretter kan du kontakte kredittratingselskapene for å få slettet betalingsanmerkningen så snart som mulig. De vil da kontakte selskapet du skyldte penger og høre om du har gjort opp det du skyldte. Når de har fått dette bekreftet vil opplysningene bli slettet, og ved neste søknad du gjennomfører vil det ikke komme opp en betalingsanmerkning.

Vi råder deg uansett til å sette opp et skikkelig budsjett for privatøkonomien din dersom du har planer om å bruke kredittkortet til store innkjøp. Beløpet du bruker av kreditten vil uansett være noe som du skal betale tilbake på et tidspunkt og du bør derfor vite hvor mye du kan betale tilbake hver måned.

Så betal unna det du skylder, så vil du kunne få deg et kredittkort og ha litt mer å kunne bruke om behovet skulle komme i fremtiden.

Anbefalt artikkel: Hva er cashback, rabatt og bonus?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top